Mods not working. [SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

Mods not working. [SOLVED]

Post by Badassnisha on Sat 11 May 2013, 23:43

Hi Im new here and I love this site, I just recently finish downloading the sims 3 base and all expansion packs and it works great!! I then went to download the mod the sims which gave me two mods, so I put the folder in just the sims 3 folder not in the game bin or any other folder just the sims 3 where it had- caches, game, game data, support, and thumbnails, I didn't add any other mods yet because I wanted to see if it worked with the first two mods that were included but when I went to play the game it didn't skip over the introduction part so I figured it didn't work. Please let me know if I have the mods folder in the correct spot!! Thanks

Badassnisha
Beginner
Beginner

Posts : 4
Points : 1564
Reputation : 0
Join date : 2013-05-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Mods not working. [SOLVED]

Post by The_gh0stm4n on Sat 11 May 2013, 23:54

@Badassnisha wrote:Hi Im new here and I love this site, I just recently finish downloading the sims 3 base and all expansion packs and it works great!! I then went to download the mod the sims which gave me two mods, so I put the folder in just the sims 3 folder not in the game bin or any other folder just the sims 3 where it had- caches, game, game data, support, and thumbnails, I didn't add any other mods yet because I wanted to see if it worked with the first two mods that were included but when I went to play the game it didn't skip over the introduction part so I figured it didn't work. Please let me know if I have the mods folder in the correct spot!! Thanks

Hello there,

If you put the Mods folder in Documents/Electronic Arts/The Sims 3, then that's the right location. You should re-check the description of the mods, to see if they are compatible with your Sims 3 base game version (open the Sims 3 Launcher and hover the mouse cursor to the base game icon on the far left).
And in case something went wrong with your "Mod-setup", (re-) read
this article here Wink.

Good luck!
avatar
The_gh0stm4n
VETERAN Moderator
Inspector General & Forum O.G.
VETERAN Moderator Inspector General & Forum O.G.

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, L.A. Noire, Saints Row, Red Faction, Minecraft, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, Titanfall, Team Fortress 2, Darkest Hour, GTA: San Andreas, S.W.A.T. 4, Counter-Strike, Hitman, Borderlands, Fallout, Dishonored, Call of Duty, Battlefield, The Binding of Isaac: Afterbirth†
Male Posts : 14065
Points : 18659
Reputation : 1981
Join date : 2012-11-02
Age : 30
Location : San Fierro

View user profile

Back to top Go down

Re: Mods not working. [SOLVED]

Post by Badassnisha on Sun 12 May 2013, 00:09

Omg I figured it out, I put it in the programfiles/sims 3 instead of the mydocuments/sim3!! Thanks Its working fine now, lol

Helper edit: nice to hear that. Happy simming!
Topic closed.

- C. G.

Badassnisha
Beginner
Beginner

Posts : 4
Points : 1564
Reputation : 0
Join date : 2013-05-11

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum