Sims 3 mounts and then 'stops working'

View previous topic View next topic Go down

Sims 3 mounts and then 'stops working'

Post by xBlackKeys on Wed 19 Jun 2013, 13:28

Hi, 
I've recently just downloaded and installed all expansion packs for sims 3 after World Adventures and up to Town Life Stuff. 
However, when I go to mount the torrent it takes me to the launcher, lets me click play and just as I'm about to get all excited about playing my new expansion packs, the game closes telling me that Sims 3 has stopped working. 
 
I have read the 'must read how to install the sims 3 correctly' and applied all that I can. Slightly frustrated is an understatment. 
Could you let me know if there is a fix for this or if this is a consequence of me installing the new update (which I am unsure if I have done). 

Any help would be greatly appreciated!
avatar
xBlackKeys
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 1, 2 and 3, Assassins Creed,
Female Posts : 4
Points : 1592
Reputation : 0
Join date : 2013-06-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 3 mounts and then 'stops working'

Post by Shamrock on Wed 19 Jun 2013, 14:11

No need to mount the expansion. Extract using WinRAR, then double-click the Setup file...
Do not update via Launcher, check your version is still 1.50 (hover over the base game icon).
If it is under, apply the Manual Patch before the Ultimate Fix!

_________________
Have some tea, and take care!
Best regards,

Shamrock  





Please PM or e-mail me for any help or advice!
avatar
Shamrock
=D Child of Admin =D
=D Child of Admin =D

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3 (series), Warcraft III, Civilization V, Vampire Bloodlines, Football Manager 2012, Pokemon games
Male Posts : 3265
Points : 5943
Reputation : 381
Join date : 2012-03-06
Location : On the slim border between sane and insane

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 3 mounts and then 'stops working'

Post by xBlackKeys on Thu 20 Jun 2013, 10:34

Tried and works now! 
I think it was the fact I had downloaded the latest update but I did a systems restore and reapplied everything and it's all fine and dandy! 
Thank you Very Happy 
Now to enter into a Sims 3 gaming coma! Very Happy

_________________
avatar
xBlackKeys
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 1, 2 and 3, Assassins Creed,
Female Posts : 4
Points : 1592
Reputation : 0
Join date : 2013-06-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 3 mounts and then 'stops working'

Post by Shamrock on Thu 20 Jun 2013, 11:05

Ok, I will leave the topic open for now in case anything comes up...

_________________
Have some tea, and take care!
Best regards,

Shamrock  





Please PM or e-mail me for any help or advice!
avatar
Shamrock
=D Child of Admin =D
=D Child of Admin =D

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3 (series), Warcraft III, Civilization V, Vampire Bloodlines, Football Manager 2012, Pokemon games
Male Posts : 3265
Points : 5943
Reputation : 381
Join date : 2012-03-06
Location : On the slim border between sane and insane

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum