Glitchy Sound!

View previous topic View next topic Go down

Glitchy Sound!

Post by dtron on Tue Jul 02, 2013 4:12 am

I installed all the expansions and stuff packs (plenty of memory left for CC, though I haven't installed any except Awesome MOD and the Framework).


When my game is loading the music is fine, when I get into my sim (in Isla Paridiso if it matters) the sound goes in and out like every 5 seconds and makes it very annoying to play. I apologize if this has already been posted. I've tried this: Go to Your "Documents", Then Go to "Electronic Arts", Then Go to "The Sims 3", Then go to "Options" and delete the file, Next go to "deviceconfig" and delete that, Lastly load up Sims 3 an your volume will work.




And, I made sure my sound card was updated and checked my speaker plug in. 




Attached a DxDiag




It's making the game really awful to play. Help is appreciated Sad 

 

dtron
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 1664
Reputation : 0
Join date : 2013-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Glitchy Sound!

Post by The_gh0stm4n on Tue Jul 02, 2013 5:29 am

@dtron wrote:I installed all the expansions and stuff packs (plenty of memory left for CC, though I haven't installed any except Awesome MOD and the Framework).


When my game is loading the music is fine, when I get into my sim (in Isla Paridiso if it matters) the sound goes in and out like every 5 seconds and makes it very annoying to play. I apologize if this has already been posted. I've tried this: Go to Your "Documents", Then Go to "Electronic Arts", Then Go to "The Sims 3", Then go to "Options" and delete the file, Next go to "deviceconfig" and delete that, Lastly load up Sims 3 an your volume will work.




And, I made sure my sound card was updated and checked my speaker plug in. 




Attached a DxDiag




It's making the game really awful to play. Help is appreciated Sad 

 

Hello,

If you say your sound drivers are up-to-date, then you might still try to delete the cache files in My Documents/Electronic Arts/The Sims 3:

-CASPartCache.package
-compositorCache.package
-scriptCache.package
-simCompositorCache.package
-socialCache.package
-plus the contents of the folders "WorldCaches" & "Thumbnails"


Good luck!

_________________



G4TW Forum rules // G4TW Forum FAQ // G4TW Downloads // G4TW on ThePiratebay

How to install The Sims Medieval // The Sims 2 overview ! // How to install The Sims 3 // Expansion install checklist for TS3 // How to install The Sims 4



Feel free to e-mail me for general questions about G4TW & site navigation problems. Also, when after 24 hours of you posting a topic on the Forum you have not received a reply and still need help, you can send me an e-mail message as well!



avatar
The_gh0stm4n
VETERAN Moderator
Inspector General & Forum O.G.
VETERAN Moderator Inspector General & Forum O.G.

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, L.A. Noire, Saints Row, Red Faction, Minecraft, PvZ: Garden Warfare, Team Fortress 2, Overwatch, GTA: San Andreas, GTA V, S.W.A.T. 4, Counter-Strike, Hitman, Borderlands, Fallout, COD, Battlefield, The Binding of Isaac, Military strategy games (Darkest Hour, Hearts of Iron, Arsenal of Democracy, etc.)
Male Posts : 15004
Points : 19948
Reputation : 2120
Join date : 2012-11-02
Location : The Situation Room

View user profile

Back to top Go down

Re: Glitchy Sound!

Post by dtron on Wed Jul 03, 2013 2:33 pm

The sound works perfectly in Appalosa Plains.

I was in Isla Paridiso (the one that comes with Island Paradise) when the sound goes all weird and glitchy.

dtron
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 1664
Reputation : 0
Join date : 2013-07-02

View user profile

Back to top Go down

Re: Glitchy Sound!

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Sat Jul 06, 2013 11:16 am

Hello,


Seems like a bug that is particular for that world then. Perhaps it will be patched soon.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15132
Points : 20235
Reputation : 1474
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Glitchy Sound!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum