TS4 downloaded but just a shortcut w/ no real application? [SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

TS4 downloaded but just a shortcut w/ no real application? [SOLVED]

Post by evolpaige on Sat 11 Jul 2015, 21:51

Hello, thank you for reading my question.

I've been trying to download the game since yesterday when I occured a problem. The actual game isn't downloaded? For instance, Everything is downloaded where it's supposed to be (C:Program Files x86:Electronic Arts:The Sims 4) However the game isn't there. There's no .exe even, just the shortcut.

I took screenshots, but it won't let me add them because I'm new.

How the file looks:
Like a blank ish shortcut file.

The message:
"Windows is searching for TS4.exe. To locate the file yourself, click Browse."

Whats in the game/bin folder:
Everything except the exe. (i see the dlls and the core, res...etc) The only thing that is weird is that instead of an .exe I see TS4.par


I followed the installation guide, (there was only three steps, how hard could it be), and I rebooted my computer, tried to install it three mores times to no avail. I deep searched the forums but no one else seems to be having this problem, as i can't even start the game because there is no game. I checked the ultimate fix thread as well.

Thank you.

evolpaige
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 867
Reputation : 0
Join date : 2015-07-11

View user profile

Back to top Go down

Re: TS4 downloaded but just a shortcut w/ no real application? [SOLVED]

Post by evolpaige on Sat 11 Jul 2015, 23:50

IT WAS MY ANTI-VIRUS, OMG HOW COULD I BE SO OBLIVIOUS.

I FORGOT I HAD AVAST ON, AS I ALWAYS RUN IN SILENT MODE. SO IF ANYONE HAS MY PROBLEM TURN OFF YOUR ANTI-VIRUS.

evolpaige
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 867
Reputation : 0
Join date : 2015-07-11

View user profile

Back to top Go down

Re: TS4 downloaded but just a shortcut w/ no real application? [SOLVED]

Post by The_gh0stm4n on Sat 18 Jul 2015, 11:43

@evolpaige wrote:IT WAS MY ANTI-VIRUS, OMG HOW COULD I BE SO OBLIVIOUS.

I FORGOT I HAD AVAST ON, AS I ALWAYS RUN IN SILENT MODE. SO IF ANYONE HAS MY PROBLEM TURN OFF YOUR ANTI-VIRUS.


Welcome to the forum and sorry for the late reply,


Indeed, anti-virus issues should be taken seriously here. See also this topic:
http://games4theworld.bestgoo.com/t18501-unable-to-start-initialization-error-at-startup-updated-on-6-3-2015


As your problem seems solved, I will close the topic. Feel free to PM me, if you want it re-opened in case of follow-up issues. Until then: have fun ! Smile
avatar
The_gh0stm4n
VETERAN Moderator
Inspector General & Forum O.G.
VETERAN Moderator Inspector General & Forum O.G.

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, L.A. Noire, Saints Row, Red Faction, Minecraft, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, Titanfall, Team Fortress 2, Darkest Hour, GTA V, GTA: San Andreas, S.W.A.T. 4, Counter-Strike, Hitman, Borderlands, Fallout, Dishonored, Call of Duty, Battlefield, The Binding of Isaac: Afterbirth†, Enter the Gungeon.
Male Posts : 14744
Points : 19550
Reputation : 2078
Join date : 2012-11-02
Location : The Situation Room

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum