Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

Post by Missatastic on Tue 14 Feb 2017, 17:09

Hello!

I have downloaded and installed the game and all of the expansions and the fix in the correct order per the instructions. Exactly. To a T!

I loaded up, created my Sim. All the clothing and everything was there as expected except the name of some of the traits -- Looks like the newer ones from City Living, possibly? Anyway, no big deal. I go to choose a world and the only ones that have a name showing are the default with the base game. I choose the City Living world but nothing loads. It leaves the screen blank and white for a long time. I have completely removed the game and all traces of The Sims 4 and reinstalled everything. I can't help but feel like I'm missing something!

I've downloaded both from thepiratebay and directly from the website. Extracted everything.. Does anyone have any ideas? I've tried searching this forum and Google high and low, but ended up nowhere.

Thank you for any help!

Missatastic
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 252
Reputation : 0
Join date : 2017-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

Post by Loonieloose on Wed 15 Feb 2017, 14:08

In the first line you wrote that you installed the fix. This is only needed if you ONLY want the base game and no other packs. It will give you only the base game and its worlds. If you installed that fix  last, I think your game reverts to the base game only ( speaking under correction here. Smile )If you want the full game you have to install base game, then get to work, get together and finally city living. NO FIX. that has become unnecessary because it is included in city living. Try installing again in that order. LEAVE THE FIX and see if it works.

Loonieloose
Extreme Poster
Extreme Poster

Windows version :
  • Windows 10

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 4
Female Posts : 440
Points : 1257
Reputation : 77
Join date : 2015-10-21
Location : Somewhere in Southern Africa

View user profile

Back to top Go down

Re: Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

Post by Missatastic on Wed 15 Feb 2017, 22:11

Loonieloose wrote:In the first line you wrote that you installed the fix. This is only needed if you ONLY want the base game and no other packs. It will give you only the base game and its worlds. If you installed that fix  last, I think your game reverts to the base game only ( speaking under correction here. Smile )If you want the full game you have to install base game, then get to work, get together and finally city living. NO FIX. that has become unnecessary because it is included in city living. Try installing again in that order. LEAVE THE FIX and see if it works.
Really?! I somehow misunderstood that step?! Ahhhhhhhhh. I'm going to try that now. Thank you! Smile 

Seriously did this like four times. Can't believe I messed up on something so dumb hah.


Edit edit: This fixed my problem. Thank you so much. I promise I read the instructions.. I think I just misunderstood what it said.

Anyway. THANK YOU!!!!!!!!!


Last edited by Missatastic on Wed 15 Feb 2017, 23:25; edited 2 times in total (Reason for editing : Updating the situation.)

Missatastic
Beginner
Beginner

Posts : 2
Points : 252
Reputation : 0
Join date : 2017-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

Post by Loonieloose on Thu 16 Feb 2017, 10:29

Glad I could help Smile

Loonieloose
Extreme Poster
Extreme Poster

Windows version :
  • Windows 10

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 4
Female Posts : 440
Points : 1257
Reputation : 77
Join date : 2015-10-21
Location : Somewhere in Southern Africa

View user profile

Back to top Go down

Re: Worlds missing names & not loading - Blank white screen. [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Thu 16 Feb 2017, 12:55

Hello,


Glad to hear your problem got fixed, and thank you @Loonieloose for helping out Smile
Don't hesitate to post again if you have any problems.


Happy simming The Sims Plumbob 1 topic closed.  

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20087
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum