Sims 4 won't launch if I add any CC

View previous topic View next topic Go down

Sims 4 won't launch if I add any CC

Post by az12er34 on Tue 18 Jul 2017, 01:32

Hello everyone,

I have an issue since few months already.
First of all let me explain which game I have. I have the G4TW sims 4 (base game and DLCs). I had downloads before, I know how it works so it's not only a bad cc somewhere. Every new expansion my game won't launch so I clean my Mod folder until I find the files which don't work. Now I have a clead game with only the CC which work.

But here is the problem (I had it before the new pack, and the one before...) Every time I add one file in the Mods file, my game won't launch. I tried for instance the MC Command Center I wanted to get back since more than 6 months, I tried the last 4 versions, neither of them can work.
(My game version is 1.31.37.1020)

Please, if anyone could help it would be great. I have this issue since so long now.

Thank you very much to anyone who reads that. I tip my fedora.

az12er34
Beginner
Beginner

Favourite games : Sims
Posts : 2
Points : 69
Reputation : 0
Join date : 2017-07-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 4 won't launch if I add any CC

Post by Tarac on Tue 18 Jul 2017, 11:12

Have you tried a clean game ?
Rename the folder The Sims 4 (or whatever it is called in your language) in the folder Dpocuments\Electronic Arts to f.e. The Sims 4_old.
Now start your game as administrator (by rightclicking on the shortcut).

Does it launch now ?
If yes - the problem still is your CC
if no - the problem lies in the installation(s) of the game, see MANUAL
avatar
Tarac
=D Child of Admin =D
=D Child of Admin =D

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP
  • Windows 98
  • Windows 95
  • Windows 10

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Card games
Male Posts : 2267
Points : 4176
Reputation : 363
Join date : 2013-09-14
Age : 73
Location : The Netherlands

View user profile http://www.tarac.nl

Back to top Go down

Re: Sims 4 won't launch if I add any CC

Post by az12er34 on Tue 18 Jul 2017, 12:16

Hey thank you.

The game launch with the CC already installed in the Mods folder, and it works also if I remove everything. It just doesn't work if I add one CC. I tried all kind of CC (new enough to be good with the actual version of the game).

That's why I'm coming today to look for help. That's a weird issue:(


Edit : I even have a new kind of a issue. Yesterday I finally managed to launch the game with one new CC (MCCC), it worked in my game, I saved. I launch back the game, it can't open until I remove MCCC from the Mods file. And it did again with another CC I tried to add (a non-default eye color). It worked in my game, I saved and now the game won't launch if I don't remove this CC from my file.

az12er34
Beginner
Beginner

Favourite games : Sims
Posts : 2
Points : 69
Reputation : 0
Join date : 2017-07-18

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 4 won't launch if I add any CC

Post by Ageha on Wed 19 Jul 2017, 16:00

It's actually weird that you need to remove a working CC to run the game. Perhaps you can give me the name of the CC and I'll try it to my game as well? Preferably the eye color since I don't use the MCCC at all. 

_________________
If you're lost you can look and you will find me, time after time. 
(GMT+0800 Timezone)
avatar
Ageha
Quartermaster Rookie
The Sims 4 Mod
Quartermaster Rookie The Sims 4 Mod

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Assassin's Creed Series, Mass Effect + Dragon Age Series, The Sims Series, Saints Row: The Third/IV, Mirror's Edge/Catalyst, BioShock Series, Jade Empire
Female Posts : 1455
Points : 2481
Reputation : 204
Join date : 2015-09-09
Age : 25
Location : Skyhold

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims 4 won't launch if I add any CC

Post by The_gh0stm4n on Wed 19 Jul 2017, 23:55

az12er34 wrote:Hey thank you.

The game launch with the CC already installed in the Mods folder, and it works also if I remove everything. It just doesn't work if I add one CC. I tried all kind of CC (new enough to be good with the actual version of the game).

That's why I'm coming today to look for help. That's a weird issue:(


Edit : I even have a new kind of a issue. Yesterday I finally managed to launch the game with one new CC (MCCC), it worked in my game, I saved. I launch back the game, it can't open until I remove MCCC from the Mods file. And it did again with another CC I tried to add (a non-default eye color). It worked in my game, I saved and now the game won't launch if I don't remove this CC from my file.


I think I only tried this Mod once, and that was back when it first came out. Don't evn remember when exactly that was. Sometimes, in order for mods to work you need multiple files. So if a mod contains more than one file, you need to have ALL of them in the folder. If you just put in one part of the mod, it may not work.

In case of doubt, check again the instructions (on MTS) about how exactly you need to install this mod.

_________________
Respectfully,

The_gh0stm4n
G4TW Forum Gatekeeper



avatar
The_gh0stm4n
VETERAN Moderator
Inspector General & Forum O.G.
VETERAN Moderator Inspector General & Forum O.G.

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, L.A. Noire, Saints Row, Red Faction, Minecraft, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, Titanfall, Team Fortress 2, Darkest Hour, GTA V, GTA: San Andreas, S.W.A.T. 4, Counter-Strike, Hitman, Borderlands, Fallout, Dishonored, Call of Duty, Battlefield, The Binding of Isaac: Afterbirth†, Enter the Gungeon.
Male Posts : 14282
Points : 18959
Reputation : 2020
Join date : 2012-11-02
Location : The Situation Room

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum