Just setup the game for the first time and mods aren't working.

View previous topic View next topic Go down

Just setup the game for the first time and mods aren't working.

Post by GKMoggleMog on Wed 23 Aug 2017, 16:45

Spent all night setting it up and then set up the framework mod folder as the instructions said, but the mods that came with it (no intro, no sparkles) aren't working, and none of the mods I've downloaded seem to work either.

GKMoggleMog
Beginner
Beginner

Favourite games : FFT WotL
Posts : 3
Points : 36
Reputation : 0
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Just setup the game for the first time and mods aren't working.

Post by Ageha on Wed 23 Aug 2017, 17:01

GKMoggleMog wrote:Spent all night setting it up and then set up the framework mod folder as the instructions said, but the mods that came with it (no intro, no sparkles) aren't working, and none of the mods I've downloaded seem to work either.
Hi there and welcome to the forum!


Unfortunately I do not have the sims 3 installed at the moment, though I do have a working backup of my mods folder. As far as I can remember, I did get the nointro and no sparkles working. This thread here is similar to yours. Perhaps you can check out the suggestion. Also, below is from my Resource.cfg:

Resource.cfg:

Code:
Priority 501
DirectoryFiles Files/... autoupdate
Priority 1000
PackedFile Overrides/*.package
PackedFile Overrides/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*/*/*.package
Priority 500
PackedFile Packages/*.package
PackedFile Packages/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*/*.package
Priority 499
PackedFile Test/*.package
PackedFile Test/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*/*.package
Priority -50
PackedFile Probation/*.package
PackedFile Probation/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*/*.package
Priority 500
PackedFile DCCache/*.dbc

//EDIT:00:29:47
Hey, so I re-installed Sims 3 again and my mods folder is working for me. Though i only tested the nointro and nosparkles of course. I used the folder provided at ModTheSims, since I wanted to test it with a completely new folder.

_________________
If you're lost you can look and you will find me, time after time. 
(GMT+0800 Timezone)
avatar
Ageha
Quartermaster Rookie
The Sims 4 Mod
Quartermaster Rookie The Sims 4 Mod

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Assassin's Creed Series, Mass Effect + Dragon Age Series, The Sims Series, Saints Row: The Third/IV, Mirror's Edge/Catalyst, BioShock Series, Jade Empire
Female Posts : 1467
Points : 2505
Reputation : 208
Join date : 2015-09-09
Age : 25
Location : Skyhold

View user profile

Back to top Go down

Re: Just setup the game for the first time and mods aren't working.

Post by GKMoggleMog on Thu 24 Aug 2017, 06:10

Ageha wrote:
GKMoggleMog wrote:Spent all night setting it up and then set up the framework mod folder as the instructions said, but the mods that came with it (no intro, no sparkles) aren't working, and none of the mods I've downloaded seem to work either.
Hi there and welcome to the forum!


Unfortunately I do not have the sims 3 installed at the moment, though I do have a working backup of my mods folder. As far as I can remember, I did get the nointro and no sparkles working. This thread here is similar to yours. Perhaps you can check out the suggestion. Also, below is from my Resource.cfg:

Resource.cfg:

Code:
Priority 501
DirectoryFiles Files/... autoupdate
Priority 1000
PackedFile Overrides/*.package
PackedFile Overrides/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*/*.package
PackedFile Overrides/*/*/*/*/*.package
Priority 500
PackedFile Packages/*.package
PackedFile Packages/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*.package
PackedFile Packages/*/*/*/*/*.package
Priority 499
PackedFile Test/*.package
PackedFile Test/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*.package
PackedFile Test/*/*/*/*/*.package
Priority -50
PackedFile Probation/*.package
PackedFile Probation/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*.package
PackedFile Probation/*/*/*/*/*.package
Priority 500
PackedFile DCCache/*.dbc

//EDIT:00:29:47
Hey, so I re-installed Sims 3 again and my mods folder is working for me. Though i only tested the nointro and nosparkles of course. I used the folder provided at ModTheSims, since I wanted to test it with a completely new folder.

Hi, thanks for replying. The Mod Framework I downloaded was from this site in the pdf .Package guide. It's sitting in Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3 and appears to have all the stuff it's supposed to have. I tried removing the two mods it came with like was suggested in in the thread you linked, but that didn't work for me unless the other mods I tried don't work either, but you said yours work so it must be something else. Are you using the Ultimate Fix? I read somewhere on these forums before I went to sleep earlier that it is having problems with mods or something. I'll look for it again because I was pretty exhausted when I read it and so I can't remember exactly what it said. Found it again and that was the Origin 1.69 version with the Ultimate Fix, which is not what I'm using, so I guess that's not the problem.

GKMoggleMog
Beginner
Beginner

Favourite games : FFT WotL
Posts : 3
Points : 36
Reputation : 0
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Just setup the game for the first time and mods aren't working.

Post by Tarac on Thu 24 Aug 2017, 12:53

According to me, that should not be in Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3 but in Documents\Electronic Arts\The Sims 3.
avatar
Tarac
=D Child of Admin =D
=D Child of Admin =D

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7
  • Windows Vista
  • Windows XP
  • Windows 98
  • Windows 95
  • Windows 10

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Card games
Male Posts : 2267
Points : 4179
Reputation : 363
Join date : 2013-09-14
Age : 74
Location : The Netherlands

View user profile http://www.tarac.nl

Back to top Go down

Re: Just setup the game for the first time and mods aren't working.

Post by GKMoggleMog on Thu 24 Aug 2017, 13:09

Tarac wrote:According to me, that should not be in Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3 but in Documents\Electronic Arts\The Sims 3.
That was it. I must have misread the location in the guide when I was half asleep yesterday. Both of you, thanks so much for helping.

GKMoggleMog
Beginner
Beginner

Favourite games : FFT WotL
Posts : 3
Points : 36
Reputation : 0
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum