There was an error during start up.[SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

There was an error during start up.[SOLVED]

Post by cumbria on Wed 25 Jan 2012, 04:27

I've got TS 3 pets & ultimate fix installed, i've just installed Fast lane stuff but when i start the game it says there was an error during start up

cumbria
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 49
Points : 2206
Reputation : 0
Join date : 2012-01-19
Location : United Kingdom

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 25 Jan 2012, 10:17

Hello,
Are you getting a specific error code? Did the game work before installing Fast Lane stuff? It could be caused by a number of things. Depending on whether or not you're getting an error code. This post is helpful to most people experiencing this problem.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by cumbria on Wed 25 Jan 2012, 15:07

Hi the game worked fine untill i intalled Fast Lane stuff. I've got Twallens Story progression & Career mod & the Testing cheats enabled mods installed. Could it be that there conflicting with Fast Lane stuff.

There's no error codes. Just there was an error during startup. Please see the log for more details. And it comes up version 0.0.0.0

cumbria
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 49
Points : 2206
Reputation : 0
Join date : 2012-01-19
Location : United Kingdom

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 25 Jan 2012, 15:24

Hello,
No as long as you're using the latest versions of those mods, there shouldn't be any conflict. I'm using Story Progression, Traveler, Error Trap and Master Controller myself and all the expansions.
Did you use a crack after installing Fast Lane stuff? How about the icon in your launcher, does it light up like the base game and Pets icons?

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by cumbria on Wed 25 Jan 2012, 15:42

I just moved the two folders from the ultimate fix to the
C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3 Fast Lane Stuff\Game\Bin

I didn't use the crack included with Fast lane stuff.

I've uninstalled Fast lane stuff for now to see if that would help but the error is still there.

I might uninstall everything & do a clean install. When i install Exp & Stuff packs am i best temporarily removing my Mod folder first



cumbria
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 49
Points : 2206
Reputation : 0
Join date : 2012-01-19
Location : United Kingdom

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 25 Jan 2012, 15:47

Hello,
Ah ok I see where you went wrong. You didn't have to move any files to the fast lane stuff bin. Don't start reinstalling everything just yet, you can reinstall fast lane stuff though. After that, you can reapply the files from the #crack folder from the ultimate fix to the base game\bin and that should do the trick.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by cumbria on Wed 25 Jan 2012, 16:16

Thanks that worked. But now it says Unable to start game.

Your The Sims 3 base game is incompatible with the curS 3 expension pack. Please update your game from the game launcher.

But the update button is greyed out.

cumbria
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 49
Points : 2206
Reputation : 0
Join date : 2012-01-19
Location : United Kingdom

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 25 Jan 2012, 16:19

Hello,
That's weird. Your base game version is 1.29?

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by cumbria on Wed 25 Jan 2012, 17:43

I was on 1.29 untill i installed Fast Lane. I've just installed the manual update & all is working again now.

Thanks i don't know what i would do without you.

cumbria
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 49
Points : 2206
Reputation : 0
Join date : 2012-01-19
Location : United Kingdom

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 25 Jan 2012, 17:53

Hello,
You're welcome.
Don't hesitate to post if you have questions or problems in the future.
Happy simming! The Sims Plumbob 1
Topic closed.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an error during start up.[SOLVED]

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum