There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

View previous topic View next topic Go down

There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by wistfullove on Wed 22 Feb 2012, 07:11

The Laptop:
Sony Vaio VGN-CS320J
Used to be Vista...now it's Windows 7. I used to have all the Sims 3 on it runing Windows 7 but had to delete due to random glitching errors a few months after playing...
The Specs...
Intel(R) Core2 Duo CPU T6500 @ 2.10GHz, 2100 Mhz
4 GB Physical Memory
Mobile Intel(R) 4 series express chipset Family


The Issue...
I can download and play the base game perfectly fine...the problem arrises when I either update, patch, or install any EP or SP...
I have tried EVERYTHING!!
I have a few games on disk and a few I downloaded from here...
-I have installed only disk games...
-Installed only downloaded games...
-Installed all games in the order of release...
-Installed the games using the install guide on here...
-Installed everything then patched manually...
-Used the Ultimate Fix from here...
-Changed the DMA settings
-Changed administrative settings and started Sims in compatibility mode..
-I have done everything that is recommended on this site...nothing helps at all...
-I have no custom content downloaded
-I have deleted the "The Sims 3" folder from my downloads multiple times
-I have uninstalled all Sims items, deleted all traces off my computer, did a clean of all files, rebooted and reinstalled again...
-I have been on who knows how many forums trying all kinds of things...
-I have tried to run the Sims by bypassing the launcher and I get "Unable to start game. Service initialization failed (0x0175dcbb)


I have uninstalled and reinstalled 7 times total...and it is always the same...what is the issue?


Last edited by wistfullove on Sun 26 Feb 2012, 02:41; edited 1 time in total

wistfullove
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 3!!!
Female Posts : 7
Points : 2088
Reputation : 0
Join date : 2012-02-22
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 22 Feb 2012, 11:22

Hello,
The service initialization error suggests a registry problem, try using Ccleaner.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20085
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by wistfullove on Wed 22 Feb 2012, 18:09

Already tried that...

_________________

wistfullove
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 3!!!
Female Posts : 7
Points : 2088
Reputation : 0
Join date : 2012-02-22
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by Adwomin on Wed 22 Feb 2012, 18:24

Hello,

I think this problem is caused by a registry error. If I'm right, I once fixed this error for someone via TeamViewer, by accident.

I'd love to (try to) help via TeamViewer. If you don't mind, please join the chatbox when you see me online on the Forum.

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19211
Points : 1026419
Reputation : 2253
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by wistfullove on Thu 23 Feb 2012, 20:31

When are you usually online?
I am 6 hours behind you.

_________________

wistfullove
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 3!!!
Female Posts : 7
Points : 2088
Reputation : 0
Join date : 2012-02-22
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by Adwomin on Thu 23 Feb 2012, 20:47

Hello,

I have no real schedule, but usually in the evening/night. (GMT+1)

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19211
Points : 1026419
Reputation : 2253
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by wistfullove on Sat 25 Feb 2012, 20:33

I am online and on the chat whenever you get on!

_________________

wistfullove
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Favourite games : Sims 3!!!
Female Posts : 7
Points : 2088
Reputation : 0
Join date : 2012-02-22
Age : 27

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by Adwomin on Sun 26 Feb 2012, 01:07

Hello,

Problem almost solved via TeamViewer.

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19211
Points : 1026419
Reputation : 2253
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Sun 26 Feb 2012, 10:05

Topic closed, thanks Admin! (Is this the one you solved by installing Origin?)
Happy simming The Sims Plumbob 1 and don't hesitate to post if you have questions or problems again.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20085
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: There was an Error during startup...[SOLVED!!!] YAY!!!

Post by Adwomin on Sun 26 Feb 2012, 12:27

Lady ElDi wrote:Topic closed, thanks Admin! (Is this the one you solved by installing Origin?)
Happy simming and don't hesitate to post if you have questions or problems again.
Lady ElDi,

Yes, this was that one!

Have fun! Wink

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19211
Points : 1026419
Reputation : 2253
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum