Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by mbot on Thu 26 Apr 2012, 18:46

I installed TSM base game today and was able to play normally with a no-CD crack. Then I ran the launcher, updated to 2.0.113, and downloaded the Ultimate Fix for the updated crack files. Now when I try to run TSM.exe, I get the error "The dynamic library "rld.dll" failed to load. Please confirm that: 1) The file was copied over the same folder as the cracked executable 2) The antivirus software is not false-detecting the file (in which case white-list the folder/file)." Can anyone help?

I do not have the Pirates and Nobles EP. Is that necessary for the latest crack to work?

Update: Even after installing Pirates and Nobles, I get the same error. Help

mbot
Beginner
Beginner

Posts : 3
Points : 2008
Reputation : 0
Join date : 2012-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Thu 26 Apr 2012, 21:44

Hello,

The fix does indeed require Pirates and Nobles.
You'll have to reapply the fix after installing Pirates and Nobles for it to work properly.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20089
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by mbot on Fri 27 Apr 2012, 02:15

Okay. Then should I uninstall everything, then reinstall TSM, patch, then install P&N, then Ultimate Fix? Just re-copying the crack files back over after I installed P&N didn't work for me.

mbot
Beginner
Beginner

Posts : 3
Points : 2008
Reputation : 0
Join date : 2012-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Fri 27 Apr 2012, 07:55

Hello,

After doing some reading, it looks like this file could've been quarantined by your antivirus. Before you reinstall, have a look at the vault to see if it's there. If you can restore it, that'll save you the trouble of reinstalling.
You may also have to add the file to the exceptions list.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20089
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by mbot on Sat 28 Apr 2012, 13:05

It did get quarantined! Restoring worked—thanks! Now I just hope this whole forum isn't really some secret conspiracy to get a virus onto my computer....

mbot
Beginner
Beginner

Posts : 3
Points : 2008
Reputation : 0
Join date : 2012-04-26

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Sat 28 Apr 2012, 14:29

Hello,

LOL I can assure you, it isn't.
Good to hear it's working now.
Don’t hesitate to post if you have questions or problems again!
Happy simming The Sims Plumbob 1 topic closed.


_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"

avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15112
Points : 20089
Reputation : 1437
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: Sims Medieval won't load after 2.0.113 + rld.dll error. [SOLVED]

Post by Adwomin on Sat 28 Apr 2012, 23:03

mbot wrote:It did get quarantined! Restoring worked—thanks! Now I just hope this whole forum isn't really some secret conspiracy to get a virus onto my computer....
Hello,

I'm afraid I have to remove your account and all your posts, since you're publishing secret inform...- nah, just kidding. Looking for bad joke

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19211
Points : 1026423
Reputation : 2253
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum