At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

View previous topic View next topic Go down

At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by WoeHawthorne on Sun 02 Dec 2012, 00:28

I seriously have no idea what happened. I suddenly got the Error: "There was an error during startup. Please see log for details." Should I post my log or something and maybe you all can help? If so, let me know how and I will. But for now, I'm lost!

I have every single expansion pack and stuffs pack and the game was working just hours ago. I tried the ultimate fix, but nothing. I hope you can help!

I'm sure you'll all try to direct me somewhere for instructions, but they haven't worked yet either, just a heads up. :/

That including:
-How to install the sims correctly
-Can't Update to sims 3 (manual patch)
-The registry keys don't apply since I haven everything, so forget the video

Quite a few posts like that. I'll keep you posted if I fix it myself but hopefully, some help here would be great. Thanks a bunch.
avatar
WoeHawthorne
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, Skyrim, Amnesia, Slender, World of Warcraft
Female Posts : 25
Points : 1946
Reputation : 1
Join date : 2012-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Adwomin on Sun 02 Dec 2012, 11:30

Hello,

Did you change, move, remove or rename any of the installation folders?

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19210
Points : 1026480
Reputation : 2259
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by WoeHawthorne on Sun 02 Dec 2012, 18:55

Nada. That would cause some serious issues I'd never risk taking lol

//EDIT

Here's what I DID notice yesterday.

See? I have two of these:
TS3W.exe
TSLHost.dll

I
have two of each. The extra have a (2) beside it. Now, I tried the
launcher, still an issue, then I figured I'd remove them to see if that
was the issue. It's not. Here are all the fills in my bin in my program
files:
As in- ElectronicArts/The sims 3/Game/Bin:


http://i46.servimg.com/u/f46/17/96/29/06/game_b11.png
and
http://i46.servimg.com/u/f46/17/96/29/06/game_b12.png

That's everything is my base game bin.
avatar
WoeHawthorne
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, Skyrim, Amnesia, Slender, World of Warcraft
Female Posts : 25
Points : 1946
Reputation : 1
Join date : 2012-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Tue 04 Dec 2012, 11:41

Hello,

I see a lot of things that don't belong, for starters all of the TS3EP and TS3SP files in the second half of the bin. You have 2 TS3W.exe's and 2 TSLHost.dll's in the bin and none of them are the ones you need.

Start by deleting everything that doesn't belong at all, and remove TS3W.exe (2) and TSLHost.dll (2). Not the other ones though.

Now, do the manual patch again, just to make sure that all works like it should and top it off with the crack from the latest fix. Make sure you grab the files from the #crack folder only, and let them replace the files that are already in the bin.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by WoeHawthorne on Wed 05 Dec 2012, 01:50

I redid the patch, problem is when I replace, it lets me but it doesn't techniically replace the files. It lets me after it asks, and then when I look at the modified date it still stays the same. This error is ticking me off X_X
avatar
WoeHawthorne
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, Skyrim, Amnesia, Slender, World of Warcraft
Female Posts : 25
Points : 1946
Reputation : 1
Join date : 2012-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Chris92 on Wed 05 Dec 2012, 03:36

im having that same problem except i didnt find any doubled files in my Base game and i tried all the same things as you, even used the alternate way of installing the game thats shown in the how to install the sims 3 correctly... but i keep getting that error and i still have no idea where that log thing is... so im as lost as you...

Chris92
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 11
Points : 1846
Reputation : 0
Join date : 2012-12-04
Age : 25
Location : florida

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by t2sink on Wed 05 Dec 2012, 07:09

WoeHawthorne: Rename the two files prior to moving the #Crack Files, like just doing TS3W.exe.backup or something just to make it not actually exist anymore.

Chris92: Please make your own topic, so we can provide you personal support.
avatar
t2sink
Godfather / First Lady
Godfather / First Lady

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)

Favourite games : Sims 3, Roller Coaster Tycoon 2, Minecraft, RPG World Online, AoE 2/3, Command And Conquer, SimCity, Star Wars: Galactic Battlegrounds, MW2/MW3, Halo Reach, Borderlands, Halo 4
Male Posts : 1079
Points : 3184
Reputation : 119
Join date : 2012-09-10
Location : Michigan

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by ☠ ~ Aɳɳ ~ ☠ on Wed 05 Dec 2012, 07:15

Hello,

Are you sure it's the crack you're copying? A lot of people assume all files are cracks and they aren't. That would account for the date not changing.
You may want to ask Admin to have a look. I'm not sure when he's going to be online, but I am sure he's going to fix this in no time.


@Chris92 wrote:im having that same problem except i didnt find any doubled files in my Base game and i tried all the same things as you, even used the alternate way of installing the game thats shown in the how to install the sims 3 correctly... but i keep getting that error and i still have no idea where that log thing is... so im as lost as you...

Please open a new topic, this problem has many causes and the solution to yours might be very different. We also prefer to keep everyone's problems in separate topics so we can keep track more easily.

_________________
"Under sun and sky, we greet you warmly"
avatar
☠ ~ Aɳɳ ~ ☠
Forum Administratrix
First Lady of the Forum
Forum Administratrix First Lady of the Forum

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows XP
  • Windows 10

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Female Posts : 15118
Points : 20169
Reputation : 1459
Join date : 2011-05-31

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Chris92 on Wed 05 Dec 2012, 23:22

i figured out mine and i had made a my own post that message i sent was to say that once i figure out was was wrong with mine i could tell you.... which i fixed mine with help from the email version of asking them but you can try this maybe you have this same problem, http://games4theworld.bestgoo.com/t6052-error-during-startup-see-log-for-more-details-fix
doesnt hurt to check.... maybe it'll be whats wrong... hopefully... anyways Good luck Smile

Chris92
Beginner
Beginner

Windows version :
  • Windows Vista

System architecture :
  • 64 bits (x64)

Male Posts : 11
Points : 1846
Reputation : 0
Join date : 2012-12-04
Age : 25
Location : florida

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by WoeHawthorne on Thu 06 Dec 2012, 18:49

Just what would the Admit be looking at? I'm pretty sure I'm using the crack files, yet the date still won't change. Thanks for your suggestion Chris92, but my registry are okay since I have them all for my expansion packs and whatnot. If the admin needs to see something I'll be happy to post what I can!

//EDIT

Alright, here are my two files' properties.

TS3W:


TSLHost



See,
it says that I accessed and created it (I actually just retried
redownloading the fix and replacing the crack) but the modified date
will not change on either one.
avatar
WoeHawthorne
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, Skyrim, Amnesia, Slender, World of Warcraft
Female Posts : 25
Points : 1946
Reputation : 1
Join date : 2012-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Adwomin on Thu 06 Dec 2012, 21:11

Hello,

Please contact me via the Forum's chatbox when you see me online on the Forum.
I'll try to solve the problem for you via TeamViewer, if you don't mind.

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19210
Points : 1026480
Reputation : 2259
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by WoeHawthorne on Fri 07 Dec 2012, 18:32

No need! I performed a system restore and repair where some of my applications weren't working properly for the date 12/29/12. And now my Sims is working since I restored it before that date (the first) where things weren't working! I literally squealed. xD Thank you all so much! I hope this issue doesn't come back but in case it does, I'll ask for help again. You're helpful as can be. Tyvm ALL of you. Very Happy <3333
avatar
WoeHawthorne
Posting Nerd
Posting Nerd

Windows version :
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : The Sims 3, Skyrim, Amnesia, Slender, World of Warcraft
Female Posts : 25
Points : 1946
Reputation : 1
Join date : 2012-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Adwomin on Fri 07 Dec 2012, 22:13

Hello,

That's odd, but glad to hear it's working now!
Enjoy your game to the fullest and please do not hesitate to let us know if you need more assistance!

_________________
Bonsoir, friend.


~ Nobody's gril. ~
avatar
Adwomin
free society
free society

Windows version :
  • Windows 8
  • Windows 7

System architecture :
  • 32 bits (x86)
  • 64 bits (x64)

Favourite games : GTA Series, Cities: Skylines, Prison Architect, Borderlands series
Female Posts : 19210
Points : 1026480
Reputation : 2259
Join date : 2010-03-12
Age : 16
Location : Del Perro Heights

View user profile https://www.games4theworld.org

Back to top Go down

Re: At My Wits End "Error During Startup.." [SOLVED]

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum